به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در سخنانی اتحادیه اروپا را متهم کرد که درباره موضوع به رسمیت شناختن واکسن روسی برای مقابله با ویروس کرونا، رفتار تبعیضآمیز دارد.
به گفته لاوروف این رفتار تبعیض آمیز یکی از دلایل به توافق نرسیدن مسکو و بروکسل در زمینه به رسمیت شناختن دوجانبه واکسن کروناست.
واکسن روسی «اسپوتنیک وی» اختلافات بین کشورهای سابق بلوک شرق اروپا را نشان داده و برخی آن را موهبت و برخی دیگر ابزار تبلیغاتی کرملین قلمداد میکنند.
مطالعات مجله پزشکی لانست تأیید کرده که واکسن اسپوتنیک وی ۹۱.۶ درصد در مقابل بیماری کووید -۱۹ مؤثر است و اکنون از این واکسن در چند کشور جهان استفاده میشود اما هنوز سازمان داروی اروپا (EMA) آن را تأیید نکرده است. با این حال برخی از اعضای سابق اتحاد جماهیر شوروی بدون توجه به تصمیم اتحادیه اروپا این واکسن را خریداری کرده یا قصد خرید آن را دارند.
برخی از کشورهای اتحادیه اروپا همچون اسلواکی بعد از خرید کندتر از انتظار واکسنهای آمریکایی فایزر و بیون تک، آسترازنکا و اکسفورد انگلیس و واکسن آمریکایی مدرنا به تهیه واکسن از شرق امیدوار شدند.
مجارستان اولین کشور اتحادیه اروپا بود که از اسپوتنیک وی استفاده کرد. صربستان نیز از اسپوتنیک وی و سینوفارم استفاده کرده و آلبانی قصد دارد برای خرید محمولههایی از این دو واکسن وارد مذاکره شود.
اعضای دیگر اتحادیه اروپا از جمله بلغارستان، کرواسی، استونی، لتونی و رومانی منتظر چراغ سبز آژانس دارویی اروپا برای اسپوتنیک وی هستند. لیتوانی هنوز مجوزی برای استفاده از این واکسن نداده است.
نظر شما